odblokowanie

Jak poprawić Honde

Moderator: Service Team CB13

Re: odblokowanie

Postprzez kapslu » 18 kwi 2018, o 20:13

Mam transpondery... Robue hak z filmiku.

Stary ecu z fancji nie chce wczytac niemieckiego transpondera i odwrotnie tez nie....

Musi miec to podłoże historyczne.....

Chyba cos z moto może mam poprzestawiane... Moze jak znajdę inne cb w okolicy to mi ktos pozwoli przełożyć ecu i potestowac...

Wysłane z mojego umysłu
Tylko super golas
Avatar użytkownika
kapslu
Świeżutki Członek
 
Posty: 32
Dołączył(a): 23 mar 2018, o 01:24
Lokalizacja: ZK- lin

Re: odblokowanie

Postprzez siomek » 18 kwi 2018, o 21:26

Podjedź do Verdun i wyjaśnij sprawę.
Avatar użytkownika
siomek
Modulator
 
Posty: 1002
Dołączył(a): 8 maja 2010, o 18:53
Lokalizacja: Lublewo Gdańskie

Re: odblokowanie

Postprzez kapslu » 19 kwi 2018, o 10:13

Tak już kombinowałem ale nie wiem jak zamontować wieżyczke od t34 na cebulę.... Nie mam podstawki ze stelezem na kufer...

Wysłane z mojego umysłu
Tylko super golas
Avatar użytkownika
kapslu
Świeżutki Członek
 
Posty: 32
Dołączył(a): 23 mar 2018, o 01:24
Lokalizacja: ZK- lin

Re: odblokowanie

Postprzez arek889 » 10 lip 2019, o 15:29

Hey, jak się zakończyła sprawa odblokowania bo jakoś z ostatniego postu nie mogę wywnioskować :/ mam podobną wersję CB1300 czyli blokadę na dolotach (łatwe do zrobienia np. dremelem). Co do ECU może ktoś zna firmę która wrzuci odblokowane tablice?
Avatar użytkownika
arek889
Świeżutki Członek
 
Posty: 3
Dołączył(a): 6 lip 2019, o 11:16

Re: odblokowanie

Postprzez kapslu » 10 lip 2019, o 16:53

Dobrze sie skończyła, mam więcej KM.

Tylko wymieniałem ECU zgodnie z numerem. Nie koniecznie zadziała sterownik z 2003 roku do maszyny z 2005.

Więc najpierw sprawdź jakie numery z różnymi mocami są do twojego rocznika.

Poszukaj numerów tu
https://www.bike-parts.fr/honda-moto/tarif/241050

Wysłane z mojego umysłu
Tylko super golas
Avatar użytkownika
kapslu
Świeżutki Członek
 
Posty: 32
Dołączył(a): 23 mar 2018, o 01:24
Lokalizacja: ZK- lin

Re: odblokowanie

Postprzez arek889 » 10 lip 2019, o 18:21

Zmieniałeś same ECU bez pestki?
Mam 2003 z Francji.
Zakładam,że muszę szukać czegoś podobnego numerami ale z Niemiec/Anglii itd żeby to działało.
Avatar użytkownika
arek889
Świeżutki Członek
 
Posty: 3
Dołączył(a): 6 lip 2019, o 11:16

Re: odblokowanie

Postprzez kapslu » 10 lip 2019, o 20:16

Tak... Ja kupiłem z " pestką"

Ostatnio szukałem dla czlowieka który pytał o to samo.... Bo mu ecu spaliło... Nigdzie nie moglem tego znaleźć.

Jak znajdziesz dla siebie to może bedzi kupiec na stare ecu.
Z mojego moto mu nie działało, mam 2005 z abs i wyslalem mu wszystko a on że nie działa.

Wysłane z mojego umysłu
Tylko super golas
Avatar użytkownika
kapslu
Świeżutki Członek
 
Posty: 32
Dołączył(a): 23 mar 2018, o 01:24
Lokalizacja: ZK- lin

Re: odblokowanie

Postprzez arek889 » 24 lip 2019, o 16:57

Jak na razie, wyjąłem te zwężki z dolotów, nic nie trzeba ścinać ani kupować nowych. Można je bez problemu wyjąć a jak się człowiek uprze to włożyć na miejsce :)
Załączniki
rsz_img_20190720_143341.jpg
rsz_img_20190720_143341.jpg (481.79 KiB) Przeglądane 1425 razy
rsz_img_20190720_143351.jpg
rsz_img_20190720_143351.jpg (480.29 KiB) Przeglądane 1425 razy
Avatar użytkownika
arek889
Świeżutki Członek
 
Posty: 3
Dołączył(a): 6 lip 2019, o 11:16

Re: odblokowanie

Postprzez kapslu » 24 lip 2019, o 19:33

Super... Ja nie wiedziałem ze tak można a czas mnie strasznie palił na jeżdżenie ze kupilem pakiet... Cenę za te króćce bez ecu była 80zł więc nie kombinowałem zakupiłem wszystko co wg papierów trzeba modyfikować.

Ale uwaga cenna zawsze można zaoszczędzić na zbiornik paliwa :)

Dzięki

Wysłane z mojego umysłu
Tylko super golas
Avatar użytkownika
kapslu
Świeżutki Członek
 
Posty: 32
Dołączył(a): 23 mar 2018, o 01:24
Lokalizacja: ZK- lin

Poprzednia strona

Powrót do Tuning

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron